EL PI MESURES ANTIOKUPES
Aprovades les mesures d’El Pi contra l’okupació il·legal
Proposta per les Illes obté el suport del PP i VOX perquè els propietaris puguin treure els okupes en 24 hores
elpi.com 14/10/2024 - 12:50:12

Aprovades les mesures d’El Pi contra l’okupació il·legal

Proposta per les Illes obté el suport del PP i VOX perquè els propietaris puguin treure els okupes en 24 hores

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat amb els vots favorables d’El Pi, PP i VOX una bateria de mesures per combatre l’okupacio il·legal. “Hi ha milers d’immobles que romanen okupats i on sovint, desokupar és un procés llarguissim i injust”, assegura el portaveu Antoni Salas.

Si no bastava que et privin de la possessió d’un immoble teu, a damunt no els pots tallar el subministrament i els has de pagar els consums de llum i aigua”, assegura Salas. “Això és com si te roben un cotxe i has de continuar pagant l’impost de circulació, l’assegurança i la benzina a la persona que t’ha robat el cotxe”, insisteix el conseller insular.

El conseller ha recordat que la formaicó sempre ha lluitat contra la okupació il·legal. “El 2017 Jaume Font demanava mesures contra l’okupació i les seves mafies; el 2021 Josep Melià demanava, una altra vegada, més mesures… Hi va haver una modificació recuperar un immoble, però no han estat suficients”, ha expicat el conseller.

Per això, gràcies a El Pi s’ha aprovat que els propietaris puguin recuperar els seus immobles en 24 hores; que si la recuperació s’allarga se’ls puguin tallar els subministraments; que l’okupació i la usurpació tenguin majors penes judicials, especialment si hi ha reincidència; que les comunitats de propietaris pugin denunciar i exigir el desnonament d’un immoble okupat i/o tallar els subministraments si els propietaris no ho fan.

 

Reciente
Visto
Comentado