Santanyí
El Canal'Art 2024 omple Santanyí d'art i cultura amb un èxit rotund
La nit del divendres 11 d’octubre, el Canal’Art 2024, “la nit de l’art”, ha convertit Santanyí en el centre cultural de Mallorca.
ajsantanyi.net 13/10/2024 - 13:13:22

El Canal'Art 2024 omple Santanyí d'art i cultura amb un èxit rotund

La nit del divendres 11 d’octubre, el Canal’Art 2024, “la nit de l’art”, ha convertit Santanyí en el centre cultural de Mallorca, atraient més de 3.000 visitants que han recorregut els més de 60 punts expositius repartits pel poble. Amb la participació de 100 artistes, aquesta edició ha consolidat l’esdeveniment com un dels grans referents culturals de l’illa.

Les galeries, carrers i places han viscut una vetlada màgica on s’han combinat pintura, escultura, música i performance. A més de les exposicions, el públic ha pogut gaudir d’un programa variat que ha inclòs actuacions musicals en directe, com la de la Glissando Big Band i els grups Rai, Two and a Loop, The Deaf Buffalos, Toni Estelrich i Tèntol. Altres punts destacats han estat el mural en viu a càrrec de Pato Conde, l’espectacle de mapping i la mostra de ball i cercavila a càrrec de l'Escola de Ball de Bot sa Mitja Lluna amb els xeremiers de Santanyí.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha expressat la seva satisfacció pel resultat de la nit i ha volgut agrair a tothom que ho ha fet possible: “Gràcies als artistes, als comerciants, als veïnats i a totes les persones que han col·laborat per convertir aquest esdeveniment en un èxit. El Canal’Art ens reafirma com un poble culturalment viu i compromès, capaç d'oferir una nit plena d’art que reflecteix la riquesa i diversitat del món cultural de Mallorca. A més, vull agrair als visitants que, any rere any, ens acompanyen en aquest camí, fent créixer l’esdeveniment i donant sentit al nostre esforç. Enhorabona també al Departament de Cultura per la seva gran tasca, que ens permet gaudir d’una vetlada tan especial”.

El regidor de Cultura, Mateu Nadal, també ha destacat la qualitat i diversitat d’activitats que ha ofert el Canal'Art: “Ha estat una nit excepcional, plena de propostes artístiques per a tots els gustos. Des dels espectacles de llum fins a la música en viu i les exposicions, tot ha sortit com estava previst. Estam molt contents amb la gran resposta del públic, repetint l’èxit de l’any passat amb més de 3.000 persones recorrent els carrers del nostre poble. Aprofito per agrair als artistes i col·laboradors per la seva feina, i a tots els assistents per fer possible aquesta nit màgica”.

El Canal'Art ha tornat a consolidar-se com una cita imprescindible en el calendari cultural de Mallorca, fent de Santanyí un punt de trobada entre artistes, col·leccionistes, veïns i amants de l'art. El poble ja mira cap a la pròxima edició, amb l'objectiu de continuar fomentant l'art i la cultura com a senyals d’identitat de Santanyí.

 

Reciente
Visto
Comentado