Dansa vertical és un espectacle de dansa de la companyia Ploma Vertical
Manacor organitza pel dissabte 15 de juny la Nit de l’Art Km0, un esdeveniment cultural que reunirà una àmplia varietat d’artistes i espais expositius, i transformarà el centre de la ciutat
L’artista Biel Parreta recrearà un taller de costura a l’espai públic, amb la participació de cosidores i la creació d’un brodat col·lectiu; a les 19 h a la plaça de sa Bassa.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/06/2024 - 11:40:00
L’espai Ma·art del carrer de n’Olesa acollirà ‘Postal de pintura a la corda’, a càrrec de Maria Gironès i Antònia Blanes, un taller de creació col·lectiva de postals a partir de diferents tècniques artístiques. De 20 h a 22 h.

LA NIT DE L’ART KM. 0 DE MANACOR PROGRAMA UNA VINTENA D’ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES ALS ESPAIS EXPOSITIUS. L’Ajuntament de Manacor organitza pel proper dissabte 15 de juny la Nit de l’Art Manacor Km0, un esdeveniment cultural que reunirà una àmplia varietat d’artistes locals i espais expositius, i transformarà el centre de la ciutat en un escenari de creativitat i expressió artística.

El delegat de Cultura, Ferran Montero, acompanyat del batle de Manacor, Miquel Oliver, donà a conèixer la setmana passada els primers detalls de la segona edició de la Nit de l’Art de Manacor, que enguany pretén acostar al públic assistent l’art creat per artistes manacorins o que tenen una relació amb el municipi.

Taller d’Ofrenes a càrrec de Julià Panadès, un taller d’escriptura a partir de plàstics trobats a la platja, adreçat al públic general – també infantil - . De 19.30 h a 22 h al carrer d’en Bosch número 9

Als 40 punts expositius per a més de 40 artistes locals d’estils i disciplines diferents, s’hi sumarà una programació completa d’activitats complementàries i que es detallen a continuació. Es tracta d’una vintena d’activitats de diferents disciplines i amb l’expressió artística com a fil conductor. Arrencarà el taller de grafitti a càrrec de Sath ‘Pintam herois de Rondalla!’, de 17.30 h a 20.30 a la plaça de Sant Jaume. Tot seguit, i donant el sus a la Nit de l’Art 2024, la planta baixa del carrer Major, 22 acollirà a les 18 h la inauguració de l’exposició homenatge a Llorenç Ginard, amb obres de la col·lecció de la família.

A les 19 h, a s’Agrícola s’hi podrà veure l’acció visual i sonora ‘Aika’, una performance a càrrec de Cas Mestre Coix. Entre les 19 h i les 20.30 h, la plaça de ses Verdures serà l’escenari per a poder gaudir d’Una casa de La Tagenta, un espectacle itinerant que s’adapta al context on es desenvolupa i que proposa una reflexió conjunta sobre l’espai públic i com l’habiten les persones.

L’artista Biel Parreta recrearà un taller de costura a l’espai públic, amb la participació de cosidores i la creació d’un brodat col·lectiu; a les 19 h a la plaça de sa Bassa.

Una altra de les novetats destacades d’aquesta Nit de l’Art Manacor Km0 és Micro Obert, un espai lliure per a la presentació de projectes no professionals vinculats a l’àmbit cultural i artístic ja sigui de dansa, literatura, música, teatre, arts visuals, etcètera. Les persones interessades poden enviar les seves propostes fins dia 10 de juny.

Promet també originalitat el Taller d’Ofrenes a càrrec de Julià Panadès, un taller d’escriptura a partir de plàstics trobats a la platja, adreçat al públic general – també infantil - . De 19.30 h a 22 h al carrer d’en Bosch número 9.

Les famílies i els més petits de la casa tenen també els seus espais, amb Ara la Fada canta Grunge! Un concert familiar de La Fada Despistada a partir d’un repertori variat que inclou cançons de pel·lícules intantils i versions de grups de Manacor i temes propis. A les 19.30 h a la plaça Weyler.

L’espai Ma·art del carrer de n’Olesa acollirà ‘Postal de pintura a la corda’, a càrrec de Maria Gironès i Antònia Blanes, un taller de creació col·lectiva de postals a partir de diferents tècniques artístiques. De 20 h a 22 h.

Anava en bicicleta i em va dir terrorista és el títol de l’espectacle itinerant del Col·lectiu Güilis que proposa una reflexió conjunta sobre l’espai públic i com l’habiten les persones. Punt de partida a les 20 h a la plaça del Rector Rubí (el Palau).

MeLa. Dansa vertical és un espectacle de dansa de la companyia Ploma Vertical en què es mostra, des del joc i la dansa, la importància de fer-se costat sempre. Elegant i divertit alhora, aquest espectacle per a tota la família crea un escenari d’ingravidesa, de joc i de màgia. A les 20.30 h al carrer de Jaume Domenge.

La Nit de l’Art també donarà per a una conversa radiofònica, conduïda per Anna de la Salud, versarà sobre el món de l’art i temes vinculats a l’àmbit cultural. De 21 h a 22 h a la cantonada del carrer d’en Bosch i el carrer del Mercadal.

La transformació urbana mitjançant l’art és també un dels components i objectius d’aquesta Nit de l’Art, per això també es preveu la intervenció urbana de Totsol Club, que realitzarà un mural en viu amb tècniques artístiques diverses a una paret del carrer de Joan Lliteres.

La Nit de l’Art també tendrà espai per a la música de jazz, amb el concert de Jazz de s’Escat, a les 21.30 h a la plaça Weyler. Més música, en aquest cas música lírica sota el títol de Lyricandles Aromes líriques, de Diabulus in Música, un concert d’àries, duets d’òpera, peces de piano sol, romanços i duets de sarsuela que juguen amb la sinestèsia, creant una experiència que combina diferents sentits com l'oïda, l'olfacte i la vista. Amb el baríton Pablo López i la soprano Maia Planas, a les 22.30 h al pati de Can Frau. També a les 22.30 h, però a la plaça de Sant Jaume, Joana Gomila i Laia Vallès cantaran i oferiran el seu duet musical

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado