Algunes vegades donen pistes i altres actuen amb més claredat
Silvia Lerín guanya el XXVII Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2024 amb l’obra Copper hair i Biel Llinàs Menció d’Honor per l’obra Obrir una finestra a Sants o com travessar un barri amb una línia
En el seu treball, destaca la importància de la relació física amb el material. L'estudia i explora les seves possibilitats expressives per crear obres que suggereixen objectes, llocs o experiències
AGENCIA MANACORNOTICIAS 12/10/2024 - 20:34:51
Silvia Lerin (València 1975), artista visual resident a Londres, és la guanyadora del Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2024 per l’obra Copper hair. Li ha fet entrega del Premi el batle de Manacor, Miquel Oliver,

Silvia Lerín guanya el XXVII Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2024 amb l’obra Copper hair. Biel Llinàs es fa amb la Menció d’Honor per l’obra Obrir una finestra a Sants o com travessar un barri amb una línia.

Silvia Lerin (València 1975), artista visual resident a Londres, és la guanyadora del Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2024 per l’obra Copper hair. Li ha fet entrega del Premi el batle de Manacor, Miquel Oliver, aquest dissabte horabaixa al Museu d’Història de Manacor, on s’ha inaugurat l’exposició amb totes les obres finalistes i que es podrà visitar fins dia 3 de novembre.

Silvia Lerin és una artista visual amb seu a Londres. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Ha exposat individualment a Alemanya, Espanya i el Regne Unit.

Silvia Lerin és una artista visual amb seu a Londres. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Ha exposat individualment a Alemanya, Espanya i el Regne Unit. Destaquen especialment les exposicions que va fer a la Galeria Sophien-Edition de Berlín (Alemanya) i a la Galeria Outpost de Norwich (Regne Unit). Ha rebut nombrosos premis i subvencions, destacant entre d'altres la Pollock-Krasner Foundation Grant de Nova York el 2013 que la va portar a Londres, on va decidir quedar-se, i el 2017 va ser guardonada amb l'Annex Collection Award al Regne Unit. La seva obra també s'ha mostrat en fires i exposicions col·lectives als Estats Units, Regne Unit, Espanya, Finlàndia i Alemanya. Hi ha nombroses obres d'art seves en diversos edificis públics i en moltes col·leccions privades arreu d'Espanya i a l'estranger.

Silvia Lerin ha guanyat el XXVII Premi Ciutat de Manacor d'Arts Plàstiques amb l'obra Copper hair la qual, com el seu nom indica, evoca una esplendorosa ballerera de coure. Aquesta ens transporta a un món oníric, eteri, elèctric, singularíssim, en què les formes prenen el protagonisme. La calidesa del coure esfilagarsat, brillant i dúctil, contrasta amb la caiguda dels bocins de tela, llarguers i més amples que els fils de coure. La transformació, però, no és casual: les tires de tela prenen el color més apagat del coure oxidat, amb tonalitats verdoses i blavenques que contrasten amb la lluentor del metall. La conclusió, gens atzarosa, és harmònica i compensada, plàcida.

Cooper hair enllaça amb Cooper skin (pell de coure), una sèrie autobiogràfica que investiga la manera com el coure, durant el seu procés d'oxidació, produeix un verd turquesa únic sobre la seva superfície, com una mena d'epidermis metàlica; és a dir, una pell de coure protectora que, en lloc d'evocar el procés de deteriorament i decadència, esdevé quelcom bell, positiu, plàcid.

L'obra de Silvia Lerin comprèn majoritàriament pintures i instal·lacions. Aquestes dues pràctiques es basen en la manipulació del material que plega, retalla i superposa per crear formes, fins a aconseguir un equilibri en la composició. En aquest procés de creació, molt sovint combina material pintat sobre llenç amb altres materials diferents a través de collages i/o acoblaments amb “objectes trobats” o amb objectes lleugerament manipulats si la composició final així ho requereix. Aquesta juxtaposició de diferents materials també ofereix una mescla de textures que enriqueix la peça a través d'impressions d'ombres, plecs i esquerdes.

En el seu treball, destaca la importància de la relació física amb el material. L'estudia i explora les seves possibilitats expressives per crear obres que suggereixen objectes, llocs o experiències i que, després d'una observació lenta, desencadenen una mena de reconeixement de l'objecte, el lloc o l'emoció que l'han inspirat, prenent nous camins d'imaginació. En aquest sentit, els títols de les obres d'aquesta artista tenen un paper important en aquest procés de reconeixement. Algunes vegades donen pistes i altres actuen amb més claredat, com una autèntica declaració d'intencions.

Currículum de l’artista:

 Silvia Lerin (València, 1975)

www.silvialerin.com

Premi Ciutat de Manacor d'Arts Plàstiques 2027.

Beques, premis i residències de Sílvia Lerin (selecció)

2023 Beca ‘A-N 2023’. Regne Unit.

2022. ‘Your Space’ Residency. Hat Factory Ars Centre. Regne Unit.

2021 Bursary residency. Hat Factory Arts Centre. Luton. Regne Unit.

2020 ‘Casa de Velazquez’ Residència. Madrid.

2020 The Freelands Foundation Emergency Grant. Regne Unit.

2018 Eastside International Los Angeles Residency. Los Angeles (EUA).

Exposicions individuals (selecció)

2024 Through the Sea. Casa del Cable. Jávea. Alacant.

2022 Road of Life. Galeria Llamazares. Gijón.

2021 Full-Time Labyrinth. Outpost Gallery. Norwich. Regne Unit.

2021 Oxide. Galeria Cuatro. València.

2021 Copper Landscapes. Galeria Puxa. Madrid.

2019 Copper skin. Galeria Cuatro. València.

2016 Ivy. Idea Store. Comissariada per Rugina Mukid. Londres.

2016 Inspired by an English Garden. Shiras Gallery. València.

Exposicions col·lectives (selecció)

2023 ‘Wandel & Veränderung’. Green Hill Gallery. Berlín.

2023 ‘Signos de Puntuación. Premios de Pintura de la Fundación Mainel (1998-2023)’. Centre Cultural La Nau. València.

2023 ‘Integrated responses’. White Conduit Projects. Londres.

2022 ¡Viva Villa! Collection Lambert. Avignon.

2022 Estampa Art Fair. Llamazares Gallery. Madrid.

2022 Kamen, makaze, papir. Kulturni Centar Novor Sada. Novi Sad. Sèrbia.

2022 Itinérance. Ecole des Beaux-arts. Maison régionale de l’architecture. Nantes. França.

2022 Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV. Centro Cultural Las Cigarreras. Alacant.

2022 Itinérance. Académie des beaux-arts, Pavillon Comtesse de Caen. París.

Biel Llinàs, menció d’honor del XXVII Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2024. L’artista visual, mediador i investigador cultural Biel Llinàs (Felanitx, 1994), ha estat reconegut amb la Menció d’Honor del XXVII Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2024 per l’obra Obrir una finestra a Sants o com travessar un barri una línia.

La pràctica artística de Biel Llinàs explora els vincles entre l’espai, l’individu i l’experiència. A partir d’una perspectiva crítica i situada, qüestiona els discursos i tensions que travessen aquells llocs quotidians que habitem, consumim i produïm, abordant àmbits com el geogràfic, l’urbanístic o l’arquitectònic. Des d’aquest marc, explora les condicions materials que defineixen el treball creatiu en l’era digital, problematitzant el seu encaix en un món urbà definit per valors com el rendiment, la connectivitat o la flexibilitat. En aquest terreny de joc, s’interessa per qüestions com la biopolítica, la relació entre abstracció i alienació o les asimetries sistèmiques de la globalització.

Encara que d’arrel marcadament pictòrica, el seu treball es desplega des de la multidisciplinarietat, a través de mitjans com la fotografia, la instal·lació, l’acció, el dibuix o l’escriptura. Més enllà de la seva praxi individual, és membre fundador de NAAG Collective (Barcelona) i ha desenvolupat diversos projectes amb l’artista i docent Ada Fuentes, com Self storage. Estètiques de l’emergència residencial o How to live in a Pantry.

Currículum de l’artista:

https://bielllinas.hotglue.me

Artista visual, mediador, investigador cultural.

Grau en Belles Arts. Universitat de Barcelona (UB).

Máster en Gestió de Patrimoni Cultural i Museologia (UB).

Menció d'Honor del XXVII Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2024.

EXPOSICIONS

• Individuals

• 2023 Un racó [im]propi. A cura de Jordi Pallarès. Galeria àngels barcelona (Barcelona).

• 2022 Studio views. Comissariat per Ada Fuentes. TACA Studio (Palma, Mallorca).

• 2020 Shades of white. Comissariat per Gordana Zikic. Kulturni Centar Magacin (Belgrado, Serbia).

• 2019 When the WIP comes down. Narratives del treball en art. Espai Subsòl (L’Hospitalet de Llobregat).

• 2016 En Paral·lel. Ca’n Timoner, Associació Cultural Anagnòrisi (Mallorca).

Col·lectives (selecció)

• 2024 Villa Babel. Comisariada por Aina Pomar. Nueva Babel (Cala Figuera, Mallorca).

• 2023 La invención de los lindes: espacios penetrados. Centre d’Art La Capella (Barcelona).

• Certamen Artpertot. Maison de la Catalanité (Perpignan, França).

• Esquinçar superfícies. A cura de Renan Camilo. Sala d’Art Jove (Barcelona).

• Certamen Artpertot. Artjove IB. Nit de l’Art de Palma, Casal Solleric (Mallorca).

• Nitx de l’Art 2023. A cura de Sebastià Mascaró. Felanitx (Mallorca).

• 53è Certamen Biennal d’Art de Pollença 2023. Museu de Pollença (Mallorca).

• Festival Inundart 2023. Pont de les Peixateries Velles (Girona).

• 2022 Contemporary voices . A cura de Jordi Garrido. Galeria Plataforma2 (Barcelona).

• 2022. Swab Ephemeral. A cura de C. Almirall i M. Cuevas. SWAB Barcelona Art Fair.

• 2022. A reveure, Peter Punk! Premi Miquel Casablancas. Centre d’art La Capella (Barcelona).

• 2022. XXV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques. Museu d’Història de Manacor (Mallorca).

• 2022. Certamen Arts Visuals Art Jove de les Illes Balears. Binissalem (Mallorca).

• 2022. VIII Certamen Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx. Centre Cultural Felanitx (Mallorca).

Obres finalistes. El 2024 s’han presentat un total de 78 dossiers, dels quals el jurat – integrat per Antoni Sansó Servera (comissari independent i col·leccionista), Bartomeu Simonet Riera (artista, gestor cultural i comissari), Antònia Maria Perelló Ferrer (directora de la Fundació Miró) i Aina Pomar Cloquell (comissària independent i coordinadora de programes públics a la Fundació Juan March), han seleccionat 12 obres finalistes que s’exposaran fins dia 3 de novembre al Museu d’Història de Manacor.

Finalistes:

- Aina Albó (Palma, 1982). Llum i cendra.

- Irene de Andrés (Eivissa, 1986). 200 Nautical Miles.

- Manel Diego Sánchez (Madrid, 1993). Variacions d’un mateix sòl.

- Mercedes Magrané (Barcelona, 1988). Projecció IX.

- Miquel Planas (Palma, 1961). Paisatges arran de mar.

- Orella Gómez (Madrid, 1982). Alianza.

- Olimpia Velasco (Madrid, 1970). Genius Loci (L’esperit del lloc).

- Pablo Bellot (Sant Vicenç del Raspeig, Alacant, 1976). Negre sobre blanc N25_ Acte de comunicació N41 (Quin futur).

- Sílvia Martínez (Barcelona). Beaubourg Blau.

- Stella Rahola Matutes (Barcelona, 1980) 920.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado