Felanitx
Felanitx baixa un 40% la taxa de tractament i fins al 28% del total de la taxa de fems a fora vila
La posada en marxa de la recollida selectiva porta a porta, al febrer d’aquest any, ha suposat un estalvi de 800.000 € del cost d’incineració.
felanitx.org 11/10/2024 - 14:31:20

Felanitx baixa un 40% la taxa de tractament i fins al 28% del total de la taxa de fems a fora vila, mentre que a urbà s’implanta la Inspecció Tècnica de Residus

La posada en marxa de la recollida selectiva porta a porta, al febrer d’aquest any, ha suposat un estalvi de 800.000 € del cost d’incineració

L'Ajuntament de Felanitx ha estalviat 800.000 euros en la incineració de residus des de la posada en marxa del servei de recollida selectiva porta a porta. Això fa que lequip de govern municipal (PP-PI) hagi decidit abaixar la taxa de recollida de fems a fora vila dels 114,74 € als 82,36 €. Pel que fa a la taxa a urbà és mantén, però simplanta el sistema d'Inspecció Tècnica de Residus (ITR), això fa que qui més recicla paga menys i qui menys recicla paga més.

Els residents a fora vila, amb aquesta baixada de la taxa de fems, passaran a pagar 3 euros pel que fa a la recollida. La taxa es redueix a 19,65 €. Pels veïns residents a urbà es mantindrà la mateixa taxa que aquest any si s’adhereixen al programa ITR mitjançant la possibilitat dapuntar-se a lanomenada Inspecció Tècnica de Residus (ITR). Un sistema que ja fa anys que funciona en municipis on hi ha recollida selectiva porta a porta i que no fa més que beneficiar a aquelles persones que reciclen bé els seus residus. Així, aquells veïns no adherits a lITR veuran com s’incrementarà la taxa seguint el principi de qui contamina paga.

La batlessa Catalina Soler ha destacat que “els percentatges de recollida selectiva s’han incrementat significativament complint amb la normativa europea i estatal. A més, sense la implementació de la recollida porta a porta, el cost de la taxa dincineració hauria estat de més dun milió deuros. I, en canvi, ara amb aquest sistema shan pogut estalviar 800.000 euros evitant als residents una pujada més acusada de la taxa”. Soler també ha xifrat en 4.332 les tones de rebuig que s’han reduit entre febrer i setembre i que han permès estalviar aquests 800.000 euros.

Així mateix, Soler ha agraït tota la feina feta durant el darrer any, “tant als serveis de recollida, a tot al personal de l’Ajuntament, així com a tots els veïnats i veïnades del municipi que han fet possible assolir unes xifres de reciclatge tan elevades, situant Felanitx en el grup dels 10 municipis de Mallorca que compleixen amb la normativa de reciclatge. Moltes gràcies, ciutadans”.

Així mateix, cal recordar que es mantenen les bonificacions existents per a persones de més de 65 anys.

Finalment, assenyalar que aquest estiu l’Ajuntament de Felanitx ha interposat un total de 23 sancions a les árees d’aportació.

 

Reciente
Visto
Comentado