EL PI OKUPACIÓ IL·LEGAL
Salas: “El propietari d’un immoble ocupat l’ha de poder recuperar en un termini màxim de 24 hores”
Proposta per les Illes presenta una moció per fer canvis legals per combatre l’okupació il·legal.
elpi.com 07/10/2024 - 11:28:06

Salas: “El propietari d’un immoble ocupat l’ha de poder recuperar en un termini màxim de 24 hores”

Proposta per les Illes presenta una moció per fer canvis legals per combatre l’okupació il·legal

El portaveu d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSal Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha presentat una moció per combatre l’okupació il·legal. “L’okupació il·legal és una realitat i hi ha d’haver canvis legals perquè els propietaris no se sentin indefensos. Aquesta xacra necessita una resposta contundent i eficaç. I per desgràcia, ara mateix no la tenim”, explica Salas.

Actualment, es calcula que hi ha a Espanya uns 120.000 habitatges ocupats i segons les dades de la Fiscalia General de l’Estat els darrers 20 anys s’han multiplicat els procediments relatius a l’okupació”, explica el conseller.

Per això, cal impulsar una llei on quedi reflectit que el propietari d’un immoble ocupat que hagi denunciat el pugui recuperar en un termini màxim de 24 hores, que també es puguin donar de baixa els serveis de llum, aigua o similars si no els poden treure i, sobretot, incrementar les penes del Codi Penal per aquelles persones que realitzin una okupació il·legal”, ha explicat Salas.

Per altra banda, la moció també reflecteix que es pugui atorgar legitimitat a la comunitat de veïnats per desocupar pisos o tallar els subministraments. A més, El Pi considera que també s’ha de sancionar als grans tenidors, bancs o fons d’inversió, quan es demostri que no exerceixen cap acció de desocupació tenint evidència de l’okupació il·legal de la seva propietat.

 

Reciente
Visto
Comentado