El Conservatori d’Inca arranca un nou curs amb més alumnes
L’Escola Municipal de Música i Dansa i el Conservatori Antoni Torrandell d’Inca inicia avui un nou curs amb una àmplia oferta formativa i una evolució molt positiva quant a l’alumnat
Aquesta matèria, oberta a tothom, permetrà acostar el món de la lírica als alumnes i a qualsevol persona interessada, tractant aspectes com el repertori, la història, els intèrprets i també la part escenogràfica
AGENCIA MANACORNOTICIAS 30/09/2024 - 10:50:00
D’aquesta manera, serà el primer curs que, des de l’inici, l’assignatura de banda es farà juntament amb la Unió Musical Inquera; i l’assignatura de coral s’ofereix conjuntament amb l’Orfeó l’Harpa d’Inca.

El Conservatori d’Inca arranca un nou curs amb més alumnes. L’Escola Municipal de Música i Dansa i el Conservatori Antoni Torrandell d’Inca inicia avui un nou curs amb una àmplia oferta formativa i una evolució molt positiva quant a l’alumnat. De fet, per aquest curs escolar 2024-2025 el centre compta amb 180 alumnes, això suposa un increment del 20% respecte al curs anterior i un 30% respecte al 2022-2023.

«Després d’anys de molta feina i dedicació, hem aconseguit consolidar la proposta educativa del Conservatori i posicionar-nos com a escola de música de referència de la comarca», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno. Per la seva part, el regidor del Conservatori, Andreu Caballero, destaca que «ara volem donar una passa més i impulsar sinergies amb entitats locals que permetin als alumnes ampliar coneixements i, alhora, siguin profitoses per a la comunitat».

D’altra banda, cal destacar que el Conservatori Antoni Torrandell és l’únic conservatori municipal que imparteix l’especialitat d’orgue. Aquesta assignatura s’ofereix gràcies a la col·laboració entre el centre

Així doncs, aquest nou curs l’Escola de Música i Dansa manté les aliances estratègiques amb les entintats musicals del municipi. D’aquesta manera, serà el primer curs que, des de l’inici, l’assignatura de banda es farà juntament amb la Unió Musical Inquera; i l’assignatura de coral s’ofereix conjuntament amb l’Orfeó l’Harpa d’Inca. D’altra banda, cal destacar que el Conservatori Antoni Torrandell és l’únic conservatori municipal que imparteix l’especialitat d’orgue. Aquesta assignatura s’ofereix gràcies a la col·laboració entre el centre i la Comunitat de Sant Francesc.

Així mateix, enguany s’implanta una nova assignatura optativa per als alumnes d’ensenyaments professionals: Introducció a l’Òpera. Aquesta matèria, oberta a tothom, permetrà acostar el món de la lírica als alumnes i a qualsevol persona interessada, tractant aspectes com el repertori, la història, els intèrprets i també la part escenogràfica, sovint menys coneguda. Amb aquest objectiu «s’han establert vincles amb el Teatre Principal d’Inca i el Teatre Principal de Palma, que, conscients de la importància que suposa per als estudiants conèixer de primera mà l’òpera, han accedit a col·laborar i obrir les seves portes al nostre Conservatori», explica Caballero.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado