Podemos
Comença una nova etapa
Carta de la Coordinadora PODEM IB
podemos.info 06/02/2024 - 21:52:58

Comença una nova etapa. Carta de la Coordinadora PODEM IB


Podem Illes Balears comença una nova etapa amb la voluntat de continuar donant veu a qui no la té, sense oblidar qui ens ha duit fins aquí: les grans majories.

Enhorabona a les membres elegides per l’Assemblea Ciutadana per a formar el Consell Ciutadà Autonòmic i també a les que conformaran la Comissió de Garanties. Enhorabona a totes les noves direccions autonòmiques de la resta de territoris de l’Estat, a na Miren Gorotxategui, candidata a les eleccions d’Euskadi, i a Irene Montero, candidata a les eleccions europees.

I sobre tot, gràcies a les 494 inscrites, persones que no es rendeixen, que ens han donat la força i la confiança amb el seu vot en aquestes primàries, que son la llavor per enfortir Podem, una tarea fonamental per a recuperar els governs progresistes a les Illes Balears i garantitzar polítiques transformadores. Només amb un Podem fort, podrem fer fora al PP i aconseguir un nou pacte de progrés.

També vull dedicar unes paraules de reconeixement les meves predecessores. Al primer Secretari General de Podem Illes Balears, Albert Jarabo, a Mae de la Concha i a Antònia Jover. Han sigut 10 anys de condicionar el rumb polític d’aquestes illes. Gràcies per contribuir a posar les institucions al servei de les grans majories. Gràcies pel vostre treball i gràcies a tota la gent que us va acompanyar.

Vull donar les gràcies també a la militància que ha continuat treballant i fent política aquests mesos, en el moment més dificil; sortint al carrer per recollir més de 1.000 signatures per mantenir la gratuïtat del transport públic, per construir aliançes amb la gent dels barris, per donar suport a causes com la defensa del planeta, els feminismes, els i drets LGTBIQ+, el dret a un habitatge digne, la denúncia de la precarietat laboral des dels sindicats - que és l’altra cara de la moneda d’un model econòmic incompatible amb la vida i el medi ambient -, per la defensa de la llengua i la cultura, dels serveis públics, la sanitat, l’educació, la memòria democràtica, la cooperació internacional i els DDHH.

Per suposat, en aquest escenari internacional convuls marcat pel creixement dels nivells de conflictivitat, gràcies per defensar la Pau en tot moment, per denunciar el genocidi a Gaza i estar al costat del poble palestí. Com diu na Beatriz Gimeno, la gent de Podem és la sal de la terra i aquesta és la nostra fulla de ruta. Sense por a defensar les nostres posicions encara que tinguin un cost polític i personal. A noltros no ens cridaran els bancs, ni els fons voltor, ni el 1% de les postres illes. Som garantia de la defensa de la majoria social.

Sobre la situació política a les Illes Balears actual, el que hem vist la darrera setmana és una situació indèdita. Hem d’anar molt alerta amb aquest espectacle, no només per l’erosió de la institucionalitat democràtica sino perquè la senyora Prohens continua governant pel desmantellament del consens llinguïstic, venent de la nostra terra a trossets, regalant sòl públic a promotors inmobiliàris, amb el manteniment del monopoli turístic. Evidentment acaba d’aprovar uns pressupostots i pot executar les seves polítiques destructives, que només beneficien a uns pics, mirant cap altre costat, donant l’esquena al Parlament, pero sap que és insostenible. El que exigim és que al manco sigui sincera. Si tan segura estigués de que el seu programa té el suport de la majoria del Parlament, presentaria una qüestió de confiança que és precisament l’eina democràtica que té la Presidenta per donar credibilitat a la seva paraula donada.

Iniciam avui una nova etapa amb energies renovades, amb una base militant activa i amb importants reptes que haurem d’afrontar generant una cultura política en la organització amb la mirada siempre cap enfora i tots els esforços en fer política, política, política. Ens posam en marxa ja. Avui us anuncio que la primera reunió del CCA serà el 10 de febrer i votarem la nova ejecutiva, el Consell de Coordinació.

Tenim una responsabilitat enorme en l’articulació social i política de les demandes socials i la oposició ideològica a la agenda reaccionària de PPVox. Petits pasos ferms i mirada llarga davant un horitzó incert. No oblideu mai que res està escrit. Així que endavant!

Lucía Muñoz Dalda. Coordinadora de Podem Illes Balears

 

Reciente
Visto
Comentado