Felanitx
L’Ajuntament de Felanitx inicia el Pla de Mobilitat amb l’execució de la primera de les 42 propostes
Aquest dissabte, dia 20 de gener, el carrer Jaume I deixarà de ser de doble direcció entre el carrer Fartàritx i el Cementiri
felanitx.org 19/01/2024 - 13:47:19

L’Ajuntament de Felanitx inicia el Pla de Mobilitat amb l’execució de la primera de les 42 propostes

Aquest dissabte, dia 20 de gener, el carrer Jaume I deixarà de ser de doble direcció entre el carrer Fartàritx i el Cementiri

L'Ajuntament de Felanitx posa en marxa, demà dissabte, la primera de les 42 propostes que van sortir l'anàlisi del municipi i que estableix el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Així, a partir de dia 20 de gener el carrer Jaume I deixarà de ser de doble sentit entre l'encreuament del carrer Fartàritx (imatge adjunta) i el Cementiri municipal.

L'execució d'aquesta mesura dona resposta a una de les propostes resultants del Pla de Mobilitat. A més de la direcció prohibida també s'han pintat noves línies grogues per evitar l'estacionament de vehicles en els punts més estrets del carrer.

A la presentació d'aquesta primera passa del PMUS hi ha assistit la batlessa Catalina Soler, el tinent de batle i regidor d'Urbanisme, Jaume Monserrat, el regidor de Policia, Sebastià Adrover i el Cap de la Policia Local, Miquel Àngel Rigo.

Catalina Soler ha manifestat que "les 42 propostes que han sortit del Pla de Mobilitat han de servir per millorar el trànsit de vianants com de vehicles a l'interior del nucli de Felanitx. Una de les més urgents que teníem era la de millorar la circulació del carrer Jaume I. Així es proposava que el carrer fos d'un sol sentit i servís d'entrada al municipi".

A més d'aquesta mesura "hem allargat les zones on no es pot estacionar a la seva part més estreta, però també és cert que cap a la zona del Cementiri, a pocs metres caminant hi ha espai per a poder estacionar", ha dit Soler.

Aquesta primera mesura durà a darrere altres actuacions a la mateixa zona del nucli. Soler ho ha explicat així "en els mesos vinents iniciarem la redacció del projecte d'embelliment d'aquesta zona. A més dins els projectes de Fons Europeus ja hem sol·licitat poder fer la compra d'una casa propera a aquest carrer per a poder-la convertir en aparcament. És una casa al carrer d'en Soler d'uns

1.000 metres quadrats i que podria acollir 60-65 aparcaments".

A més, i també dins aquesta zona, un poc s'hagi fet aquest nou estacionament es podria recuperar la plaça de la Soledat (imatge adjunta) com a espai públic i deixi de ser un aparcament com és ara mateix.

La circulació entre el nucli urbà en sentit cap el cementiri quedarà prohibida a partir de les 12 hores d’aquesta mitjanit.

 

Reciente
Visto
Comentado