OCB celebra els seus 50 anys amb una mostra entorn del número 50.
El Claustre de Sant Domingo d'Inca acull la mostra "Diàlegs"; i canvis en el sistema de recollida de residus per incrementar el percentatge de reciclatge
Actualment, el percentatge de separació dels residus és de més del 50% en les zones a on s’aplica un sistema de recollida porta a porta, mentre que a la resta de la ciutat a on hi ha contenidors els del 20%
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/10/2024 - 12:30:56
El Claustre de Sant Domingo d'Inca acull la mostra "Diàlegs". L’exposició, que celebra els 50è aniversari de la delegació de l’OCB d’Inca

El Claustre de Sant Domingo d'Inca acull la mostra "Diàlegs". L’exposició, que celebra els 50è aniversari de la delegació de l’OCB d’Inca, s'inaugura el divendres 18 d'octubre i es podrà visitar fins 15 de novembre. La delegació d'Inca de l'OCB celebra els seus 50 anys amb una mostra entorn del número 50.

L'exposició ha estat concebuda i duita a terme per Josep Lluís Pol i Llompart, professor de matemàtiques i divulgador científic; la formen un total de 15 peces que, partint de molt diversos elements de la nostra cultura, fan un recorregut interdisciplinari al voltant del número 50. Hi col·laboren professionals de diversos àmbits que aporten la seva visió en cada una de les produccions a partir de l’entrada amb què l’autor ens les presenta. Així, s’estableix un “diàleg” que vol anar més enllà -el pròleg ja n’és un exemple- i que convida als visitants, adés a descobrir, adés a reflexionar de l’intercanvi de mirades.

L’Ajuntament d’Inca durà a terme durant aquests darrers mesos de l’any importants canvis en el sistema de recollida de fems implantat al municipi. D’aquesta manera el consistori de la capital del Raiguer vol continuar

L’exposició, impulsada per la delegació d’Inca de OCB, compta amb el suport de l’Ajuntament d'Inca i del Centre de professorat de la ciutat on s’ha impartit una activitat formativa prèvia per donar a conèixer les possibilitats pedagògiques que ofereix. Així, al vessant de celebració s’hi uneix l’objectiu de posar a disposició dels centres escolars una mostra lúdica i matemàtica de la qual podran gaudir, participar i aprendre.

La mostra es podrà visitar al Claustre de Sant Domingo d'Inca del dia 18 d’octubre (inauguració a les 18:30 h) al 15 de novembre. Els matins feiners, des de dia 21 d’octubre fins al 15 de novembre, els centres escolars que ho sol·licitin podran visitar-la fent la reserva mitjançant el formulari https://forms.gle/rD6w58CCW6aC9pmG6. Els horabaixes romandrà oberta a la ciutadania.

Inca incorpora canvis en el sistema de recollida de residus per incrementar el percentatge de reciclatge i lluitar contra el turisme de fems. L’Ajuntament d’Inca durà a terme durant aquests darrers mesos de l’any importants canvis en el sistema de recollida de fems implantat al municipi. D’aquesta manera el consistori de la capital del Raiguer vol continuar incrementant el percentatge de reciclatge, potenciant encara més la correcta separació de residus ampliant el porta a porta, i complir la normativa europea. D’altra banda, s’han plantejat algunes modificacions també per lluitar contra l’incivisme i el turisme de fems que es continua produint a algunes zones molt concretes de la ciutat.

«Després d’un important període d’avaluació i anàlisi, hem considerat adient donar una passa més i ampliar el sistema porta a porta, que tan bons resultats ens està donat a Crist Rei i So na Monda. Som optimistes i pensam que d’aquesta manera s’incrementarà considerablement el percentatge de reciclatge al municipi i, a poc a poc, ens acostarem al nostre objectiu que es situa en un 50%», explica la regidora de Serveis, María del Carmen Oses.

Així doncs, aquesta setmana s’han eliminat ja tots els contenidors d’orgànica del centre de la capital del Raiguer. D’aquesta manera, la ciutadania que viu en aquesta zona ara disposa d’un sistema de recollida porta a porta, amb un nou calendari per tirar els seus residus diaris. En aquest cas, abans s’aplicava un porta a porta mixt, atès que l’orgànica es dipositava a contenidors.

Així mateix, de manera progressiva s’aniran eliminant bateries de contenidors ubicades als voltants dels centres, així com a altres ubicades a zones especialment conflictives que dia rere dia es desbordaven. En aquest sentit, per exemple, s’eliminaran els contenidors de Jaume I, Jaume II, carrer Benhabet i Salord, entre altres; a on també s’implantarà un sistema de recollida porta a porta.

Finalment, es modifica també el sistema de recollida de fems de les barriades de Can López, Fernández Cela i Es Blanquer, a on aviat entrarà en funcionament també un sistema de recollida porta a porta. Aquests darrers canvis s’aplicaran per desembre.

Prèviament, des del departament de Serveis, abans de dur a terme les modificacions, es programen reunions explicatives amb els veïnats i veïnades. Així mateix, es duen a terme també taules informatives obertes a totes aquelles persones que no poden assistir a les trobades.

Actualment, el percentatge de separació dels residus és de més del 50% en les zones a on s’aplica un sistema de recollida porta a porta, mentre que a la resta de la ciutat a on hi ha contenidors els del 20%. En aquest sentit, cal destacar a més que el percentatge de rebuig als residus que es recullen és del 79% a les zones a on hi ha contenidors i del 50 a les zones amb porta a porta. D’altra banda, pel que fa a l'orgànic, a les zones amb contenidor només es recull un 2%, xifra que ascendeix al 23% en les zones de porta a porta.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Interesante