AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/10/2024 - 11:23:00 |
Resum d'usuaris i ús d'equipaments Dades d'ús del servei de platges accessible per a persones amb mobilitat reduïda, destacant les estadístiques per franges d'edat i l'ús de diferents tipus d'equipaments disponibles. |
El Servei de platges per a persones amb mobilitat reduïda ha oferit bany assistit a les platges de s’Illot, Porto Cristo i es Domingos Petit. L’Ajuntament de Manacor, a través de la Delegació de Turisme i l’Empresa de Serveis de Manacor (SAM), ha posat aquest estiu a l’abast de la ciutadania el Servei de platges per a persones amb mobilitat reduïda.
Són tres les platges del municipi que compten amb aquest servei: la platja de s’Illot, la platja de Porto Cristo i la platja des Domingos Petit. «Es tracta d’un servei inclusiu que permet a les persones amb mobilitat reduïda poder gaudir dels banys a la mar», ha explicat la delegada de Turisme, Júlia Acosta. «L’acceptació social d’aquest servei ha estat molt alta», ha afegit Acosta.
Les tres platges que compten amb aquest servei disposen de cadires amfíbies, que han permès que unes cinquanta persones hagin pogut gaudir del bany assistit aquest estiu. El Servei de platges per a persones amb mobilitat reduïda de l'Ajuntament de Manacor és un recurs fonamental per a la inclusió i l'accessibilitat. Amb una majoria d'usuaris de més de 60 anys i un ús destacat de les cadires amfíbies i el bany assistit, el servei reflecteix la voluntat de seguir millorant l'accés a les platges per a tothom.
El responsable de la coordinació del servei de socorrisme de l’Ajuntament de Manacor, Ernest Murcia, ha explicat que les persones que necessitin fer ús d’aquest servei poden acudir a les torres de vigilància de les platges de s’Illot, Porto Cristo i es Domingos Petit i el servei de socorrisme farà l’acompanyament necessari depenent de cada cas. «Normalment les persones que necessiten més ajuda són les majors de 60 anys», ha afegit.
Una de les entitats que valoren positivament aquest servei és Amb els 5 sentit. La seva portaveu, Maria del Mar Garcia Pou ha explicat que gràcies al servei, aquest estiu han pogut fer banys setmanals a la platja de s’Illot. «Ens ha facilitat molt la feina i ha contribuït a què els usuaris puguin gaudir del bany a la mar ja que de vegades és molt complicat i de vegades les persones usuàries no poden fer més que mirar l’aigua», ha explicat.
Per la seva banda, el president de la SAM, l’empresa pública municipal que s’encarrega de la gestió de les platges del municipi, Sebastià Llodrà, ha assegurat que l’objectiu de l’Ajuntament és el d’arribar a més platges. «La nostra motivació és anar en la línia de posar l’espai públic al servei de les persones i no només dels negocis. Avançam cap a una millor accessibilitat, ja que als banys adaptats que hi ha a les nou platges urbanes del municipi, ara hi afegim aquest servei de bany assistit i tenim la mirada posada en què pugui oferir-se a més platges», ha afirmat.
Servei de Platges per a persones amb mobilitat reduïda a Manacor: Resum d'usuaris i ús d'equipaments Dades d'ús del servei de platges accessible per a persones amb mobilitat reduïda, destacant les estadístiques per franges d'edat i l'ús de diferents tipus d'equipaments disponibles.
Usuaris per franja d'edat: El servei ha estat utilitzat per un total de 49 persones entre juliol i setembre, distribuïdes de la següent manera per franges d'edat:
- Menors de 18 anys: 1 usuari
- 18-25 anys: 3 usuaris
- 26-35 anys: 5 usuaris
- 36-45 anys: 2 usuaris
- 46-60 anys: 6 usuaris
- Majors de 60 anys: 32 usuaris
Aquestes dades evidencien que el grup majoritari de persones que utilitza aquest servei són majors de 60 anys, representant el 65% del total.
Ús d'equipaments de mobilitat:
Pel que fa a l'ús dels diferents materials i equipaments destinats a facilitar l'accessibilitat a les platges, els resultats són els següents:
- Cadires amfíbies: 24 usos
- Gandules: 3 usos
- Caminadors: 2 usos
- Material de flotació: 5 usos
El dispositiu més utilitzat ha estat la cadira amfíbia, que permet a les persones amb mobilitat reduïda accedir a l'aigua amb seguretat.
Serveis addicionals proporcionats:
A més de l'equipament físic, el servei ha proporcionat altres suports complementaris:
- Bany assistit: S'han comptabilitzat 39 serveis de bany assistit.
- Altres serveis: 12 usuaris han requerit altres tipus d'assistència.
Aquestes dades reflecteixen l'esforç continuat per garantir una experiència de bany segura i agradable per a tots els ciutadans, independentment de les seves condicions de mobilitat.
- SFM: Habilitan más trenes nocturnos para Nochebuena y Nochevieja y más servicios el 26 de diciembre, y el 1 de enero será de día festivo normal, sin reducción de ferrocarriles
- Aprobación inicial del proyecto de urbanización del Polígono de Servicios y Tecnológico del Plan Parcial del Sector 1 del PGOU de Inca, 30 días para examinarlo
- 30 días para alegaciones en Manacor sobre el proyecto Planta para proceso aprovechamiento térmico biomasa, ubicado en el polígono 34, parcela 1393 (Reciclafusta)
- Hay 15 días para presentar candidatura de Juez de Paz en Capdepera el nombramiento será para 4 años, no estar sometido a ninguna causa de incapacidad o incompatibilidad
- Acuerdo de aprobación definitiva relativa a la modificación 17 del PGOU de Inca, consistente en la ampliación del espacio libre público nº 21 que rodea al elemento BIC del Claustro de San Domingo
- El escritor Vicente Castro i Álvaro (Manacor) aprovechó la tradicional cena de Navidad, celebrada en el Hotel Wellington de Madrid, para expresar su agradecimiento al pueblo portugués
- El PP de Manacor se abre a colaborar con el Gobierno de Oliver, pero primero se deben ejecutar las Mociones que en Pleno aprobó la mayoría, después mano tendida y buscar consensos
- La XII Gala de l’Esport de Santanyí reconeix 79 esportistes del municipi triomfadors l’any 2024
- El marger Miquel Busquets guanya el Premi Artesania de Mallorca 2024
- Se inaugura el lunes día 23 en Manacor: Evento comercial, exposición y Feria de “Pequeñas piezas de muebles indispensables para todos los hogares” fabricado con maderas tradicionales en el Llevant