Catalina Roig Burguera (flauta travessera) i Maria Assumpció Janer (arpa).
Illa Músics posa en marxa el Cicle de Cambra del Migjorn, una iniciativa que portarà la música als cinc pobles Campos, Felanitx, Santanyí, Ses Salines, Llucmajor
Santanyí (15 de setembre): A l’Església de Cala Figuera, la percussionista Carlota Cáceres presenta un concert experimental i didàctic titulat "Converses de Marimba, Aspiradora i Jardins".
AGENCIA MANACORNOTICIAS 25/08/2024 - 09:05:47
Peces com Libertango d'Astor Piazzolla i Milonga d'Alberto Ginastera omplen d'emoció cada nota, mentre que Por una Cabeza de Carlos Gardel ens connecta amb la passió del tango.

Illa Músics presenta el Cicle de Cambra del Migjorn. Illa Músics posa en marxa el Cicle de Cambra del Migjorn, una iniciativa que portarà la música clàssica i contemporània als cinc pobles del Migjorn de Mallorca. Aquest cicle, que es desenvoluparà entre el setembre i l’octubre, ofereix una experiència rica i variada que combina la tradició i la innovació, amb un enfocament profundament arrelat en el talent local.

El cicle no només ofereix concerts, sinó també una invitació a viure la música de manera íntima i propera. Amb programes dissenyats per captar l'atenció de diferents públics, des dels amants de la música clàssica fins als que volen explorar noves sonoritats. Els concerts es caracteritzen per la seva varietat estilística, des de la tendresa de la música de cambra fins a l’experimentació més avantguardista.

Ses Salines (22 de setembre): A l’Hotel Ca’n Bonico, Laura de la Fuente (veu) i Llorenç Prats (piano), guanyadors del Concurs Internacional Elsa Respighi, oferiran un concert que combina l’elegància lírica

Campos: El cicle comença al Convent dels Mínims amb un concert de Catalina Roig Burguera (flauta travessera) i Maria Assumpció Janer (arpa). Aquest duo porta un programa ple de sensibilitat, amb obres que capturen l'essència de la música llatina. Peces com Libertango d'Astor Piazzolla i Milonga d'Alberto Ginastera omplen d'emoció cada nota, mentre que Por una Cabeza de Carlos Gardel ens connecta amb la passió del tango.

Santanyí (15 de setembre): A l’Església de Cala Figuera, la percussionista Carlota Cáceres presenta un concert experimental i didàctic titulat "Converses de Marimba, Aspiradora i Jardins". Aquest recital és una exploració de les possibilitats de la percussió, amb obres com Six Japanese Gardens de Kaija Saariaho i Il legno e la parola de Salvatore Sciarrino, que transporten l'espectador a nous paisatges sonors. Aquest concert no és només una exhibició tècnica, sinó una immersió en el món de la percussió contemporània, on el so es converteix en narrativa i l’experimentació es transforma en art.

Ses Salines (22 de setembre): A l’Hotel Ca’n Bonico, Laura de la Fuente (veu) i Llorenç Prats (piano), guanyadors del Concurs Internacional Elsa Respighi, oferiran un concert que combina l’elegància lírica amb la profunditat emocional. Amb obres com La canzone del ricordi de Giuseppe Martucci i Quattro canzoni popolari de Luciano Berio, aquest recital transportarà els oients a través de la rica tradició lírica italiana, creant un diàleg entre el passat i el present, la cançó i la interpretació pianística.

Felanitx (29 de setembre): Álvaro Jaén Navarro, jove guitarrista amb una carrera en ascens, oferirà un recital de guitarra clàssica al cor de Felanitx. Aquest concert és una celebració de la guitarra en tota la seva expressivitat, amb obres com El Columpio de Francisco Tárrega i la Fantasía n. VI de Georg Philipp Telemann, a més de peces de Manuel de Falla i Leo Brouwer.

Llucmajor (5 i 6 d’octubre): El cicle culmina amb un recital de piano a càrrec de Rafael González Paz, que oferirà una interpretació del monumental "Carnaval Op. 9" de Robert Schumann, una obra carregada de caràcters i emocions que retrata un ball de màscares imaginari. Aquest recital també inclourà les Sonates d'Antonio Soler i una selecció del Songbook de George Gershwin, combinant la complexitat del clàssic amb la vitalitat del jazz. Aquest final brillant posarà el punt culminant a un cicle ple de moments vibrants i inoblidables.

El Cicle de Cambra del Migjorn és més que una sèrie de concerts; és un homenatge al talent musical de Mallorca i una plataforma per als seus músics. Aquesta iniciativa d’Illa Músics ofereix una oportunitat perquè els artistes de l'illa puguin connectar amb el seu públic, mostrant la seva capacitat per emocionar i innovar. Cada concert s'ha dissenyat per oferir una experiència completa, adaptant-se als diferents espais i entorns dels pobles del Migjorn. Aquesta proposta cultural vol enriquir el panorama musical local amb propostes que combinen la qualitat i la proximitat.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado