Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima, les Coves dels Hams
El cap de setmana del 20 i 21 d’abril, Porto Cristo s'ha convertit en l'escenari de PORTes OBERTes, un esdeveniment dedicada a posar en valor el patrimoni marítim del Port
De les 10 del matí fins a les 7 de l'horabaixa de dissabte, els participants varen tenir l'oportunitat d'explorar diverses exposicions i activitats. Entre elles, l'exhibició de la històrica barca del bou "La Balear"
AGENCIA MANACORNOTICIAS 22/04/2024 - 04:41:00
La delegada de Turisme, Júlia Acosta, i la delegada de Porto Cristo, Antònia Llodrà, valoren molt positivament la participació a PORTes OBERTes, tant de les diferents empreses i entitats com del públic assistent

PORTO CRISTO HA OBERT LES PORTES AMB UN CAP DE SETMANA PLE DE PROPOSTES RELACIONADES AMB LA MAR. El 20 i 21 d’abril, Porto Cristo s'ha obert a la mar per a acollir-hi un esdeveniment que promou el patrimoni marítim. El cap de setmana del 20 i 21 d’abril, Porto Cristo s'ha convertit en l'escenari de PORTes OBERTes, un esdeveniment dedicada a posar en valor el patrimoni marítim del Port. L'organització, a càrrec de la delegació de Turisme de l’Ajuntament de Manacor, ha proporcionat una oportunitat excepcional per als residents i visitants de connectar amb el ric llegat marítim de la zona.

De les 10 del matí fins a les 7 de l'horabaixa de dissabte, els participants varen tenir l'oportunitat d'explorar diverses exposicions i activitats. Entre elles, l'exhibició de la històrica barca del bou "La Balear", una icona cultural protegida pel Consell de Mallorca. A més, els visitants han pogut admirar una variada col·lecció de maquetes d'embarcacions tradicionals, així com una exposició d'eines i embarcacions del reconegut mestre d'aixa Sebastià Vidal Jaume, una exposició d'ormejos de pesca i una mostra fotogràfica titulada "Meravelles terrestres i submarines del nostre litoral" proporcionada pel Club Perles Manacor, i l'exposició 'La mar cura ferides', del fotògraf Rafel Sureda, han enriquit encara més l'experiència.

La primera jornada de PORTes OBERTes va culminar amb l'emoció de la regata de creuers "Vela per la ELA", organitzada pel Club Nàutic, seguit d'un horabauxa de festa i solidaritat amb el "Tardeo Vela per la ELA"

Els apassionats de la nàutica varen tenir l'oportunitat de contemplar una àmplia selecció d'embarcacions en exhibició, incloent-hi barques de lloguer i d'ocasió. A més, el Centre de Busseig Skualo Porto Cristo ha ofert activitats especials amb descomptes exclusius per als visitants interessats. Per als més petist, el parc lúdic PEIXOS va proporcionar diversió assegurada, mentre que els aficionats a l'artesania varen poder passejar per un mercadet al passeig del Cap des Toll.

Aquells interessats en qüestions mediambientals s'acostaren a la xerrada taller sobre posidònia i microplàstics a la mar, organitzada per l'Empresa de Serveis Municipals de Manacor (SAM). La primera jornada de PORTes OBERTes va culminar amb l'emoció de la regata de creuers "Vela per la ELA", organitzada pel Club Nàutic, seguit d'un horabauxa de festa i solidaritat amb el "Tardeo Vela per la ELA", patrocinat per Hospital Parque Llevant.

Diumenge, les activitats varen seguir amb una Rueta Marinera per als infants, a més d'un pintacares especial amb el mateix tema, a càrrec de Tres Potes. Els més petits també varen tenir l'oportunitat de gaudir d'un contacontes musical titulat "En Pere i el peixet captiu. Una aventura submarina", presentat per l'Escola de Música Adagio de Cala d’Or i l'Associació Cultural s'Heura de s'Alqueria Blanca. A més, hagué l'oportunitat de poder descobrir el ric patrimoni subaquàtic local a través d'una xerrada sobre "El derelicte de Ses Llumetes".

La delegada de Turisme, Júlia Acosta, i la delegada de Porto Cristo, Antònia Llodrà, valoren molt positivament la participació a PORTes OBERTes, tant de les diferents empreses i entitats com del públic assistent, que ha pogut gaudir d'una experiència marítima i cultural única, que celebra la riquesa del patrimoni marítim local. Aquest esdeveniment ha estat possible gràcies a la col·laboració de diverses entitats, incloent-hi Ports de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, SAM Manacor, el Club Nàutic de Porto Cristo, l'Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima, les Coves dels Hams, Jaume Vermell nàutica, Vela Charter Balear, Barques de Fusta Sebastià Vidal, Cala Rajada Boats, Illa Balear Creuers, S’Algar centre de formació, el Club Perles Manacor d’activitats subaquàtiques, Marina Marbella Balear i Skualo.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Lluis
Lo fotut va ser que com sempre a Porto Cristo va faltar aparcament .