CCOO
CCOO ENSENYAMENT EXIGEIX UNA EQUIPARACIÓ SALARIAL DELS PROFESSOR TÈCNIC DE FORMACIÓ PROFESSIONAL (PTFP) SENSE TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA
CCOO reclama que a mateixa feina, mateix salari per aquells professors de cos PTFP i del cos singular que encara que no tinguin titulació universitària.
ib.ccoo.es 18/01/2024 - 08:28:40

CCOO ENSENYAMENT EXIGEIX UNA EQUIPARACIÓ SALARIAL DELS PROFESSOR TÈCNIC DE FORMACIÓ PROFESSIONAL (PTFP) SENSE TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA.


CCOO reclama que a mateixa feina, mateix salari per aquells professors de cos PTFP i del cos singular que encara que no tinguin titulació universitària fan la mateixa feina que aquells que si la tenen.

El procés d’integració de Formació Professional (FP) a secundària deixa fora a professionals que per no tenir titulacions universitàries, cobren menys que la resta de companys i companyes , realitzant les mateixes funcions; i aquesta situació vulnera el principi d’igualtat retributiva, recollit a la constitució espanyola i a l’OIT.

CCOO Ensenyament exigeix la convocatòria urgent de la Mesa Sectorial Docent per aprovar un complement cap a l’equiparació salarial d'aquest professorat sense titulació universitària però que està habilitat i de fet realitza les mateixes funcions docents en els centres. Recordam que és un dels punts de l’acord marc aprovats on s’estableix que, un cop integrat el professorat tècnic d’FP en el cos de secundària, s'analitzarà i es negociarà a la Mesa Sectorial la situació del professorat del cos a extingir de PTFP i l'aproximació de les condicions laborals amb el professorat del cos de secundària.

Per tot això, hem fet una reclamació a Conselleria sol·licitant aquesta mesa sectorial de manera urgent. Hem de donar una resposta a tot aquest professorat que es troba en aquesta situació tan discriminatòria.

CCOO reivindica que aquesta problemàtica es solventi amb un complement salarial, com ja s’ha aconseguit a altres CCAA com Galicia i Cantàbria i, posi punt final a aquest greuge compartiu entre els professors que fan la mateixa feina i no cobren el mateix salari.


Reciente
Visto
Comentado